Aromatherapie voor dieren

Aromed maakt sinds 1989 kant en klare gezondheid producten op basis van aromatherapie voor mensen.

Als dierenliefhebbers zijn wij bij Aromed producten gaan samenstellen voor dieren.

De meeste dieren zijn veel gevoeliger voor de effecten van etherische olie dan mensen en ze hebben vaker een natuurlijke voorkeur met de helende invloed. Onze huisdieren hebben nog een neus voor wat goed voor ze is en weten welke olie ze nodig hebben. Wanneer je een etherische olie aan hun laat ruiken wenden ze hun hoofd af als ze het niet nodig hebben.
Het kan ook te sterk zijn, dus probeer eerst de olie verder van hun neus af te laten ruiken en daarna steeds dichterbij.

Aromatherapie kan bijvoorbeeld goed ondersteunen bij het versterking van het immuunsysteem, huidproblemen (ook staart- manen eczeem bij paarden of hot-spots bij honden), luchtweg aandoeningen, oorklachten, klachten van het maag- darm kanaal, focus bij wedstrijden en bij angst/onrust.

Baat het niet dan schaadt het niet geldt niet voor etherische oliën. Het is belangrijk dat je weet wat goed is voor je dier en in welke verhoudingen. Daarom hebben wij bij Aromed kant-en-klare producten gemaakt voor je dieren in de juiste verhoudingen zodat aromatherapie veilig gebruikt kan worden.

Nooit bij katten en vogels

Katten reageren niet goed op etherische oliën, zij kunnen hier echt ziek van worden omdat zij de olie niet goed kunnen afbreken in hun lichaam. Zelfs van te overmatig inademen als de olie in huis wordt verdampt in een brandertje, kan een kat of vogel last hebben. Geef katten altijd de ruimte om de kamer te verlaten als je een olie verdampt en ventileer de ruimte nadien goed. Ook voor vogels dezelfde voorzichtigheid aanhouden.

Aromed BLAAS

Bij onbewuste urine-incontinentie

Bij ongewild urineverlies is de hond niet in staat het plassen te controleren en verliest daardoor ongewild urine, vaak tijdens het slapen. Het komt ook voor bij nerveuse of bange honden die hun urine spontaan laten lopen in een bepaalde situatie die voor hun angstig is of uit enthousiasme.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor bij de hond bewust of onbewust urineverlies kan optreden. De meest voorkomende oorzaak van incontinentie bij zowel de reu als de teef is een verminderde sluitingsrespons van de urinebuis, ook wel Sfincter Mechanisme Incompetentie (SMI) genoemd. Dit kan onder andere optreden na castratie/sterilisatie, waardoor de concentraties van testosteron/oestrogeen afnemen. Dit kan ook pas jaren na de operatie optreden. Overgewicht en het couperen van de staart worden ook als oorzaken van SMI gezien. Incontinentie komt regelmatig voor bij oudere honden, maar ook bij dieren van andere leeftijden kan het voorkomen.

Eigenschappen

Voor het ongewenste urineren tijdens het slapen in de bank, hun mandje en bench, helpt Aromed BLAAS om de sluitspier te versterken tegen dit onbewust urineren en voor nerveuze of bange honden die hun urine laten lopen. Bovendien ruikt het lekker en zorgt dat de hond rustiger is en minder nerveus of bang.

 • versterkt de sluitspier, waardoor de hond meer controle krijgt
 • vermindert nerveus of bang gedrag
 • brengt de hond tot rust
 • versterkt het immuunsysteem
 • een bloesem remedie die de fysieke en mentale klachten helpt oplossen
 • geen vergelijkbaar product verkrijgbaar

Ingrediënten

Lavendel hydrolaat, Oranjebloesem hydrolaat, Jeneverbes hydrolaat, Hamamelis hydrolaat, Echinacea tinctuur, Cipressen, Citroen, Hyssop, Sinaasappel, Sandelhout.

Gebruik

Schudden voor gebruik en 3 keer per dag 2-3 maal op de genitaliën sprayen. Binnen 4-6 weken bemerkt je een goed tot heel goed resultaat. Na het behaalde resultaat overgaan op het onderhoud van de sluitspier met 1 keer per dag sprayen. In een enkel geval is het nodig om langere tijd 2-3 keer per dag te blijven sprayen.

Tips:

 • Over het algemeen hebben te zware honden eerder incontinentie klachten. Het is dus van belang om uw hond slank te houden.
 • Het heeft geen zin om de hond te straffen als hij/zij in huis plast. De hond kan er namelijk niets aan doen en vaak wordt het probleem dan alleen maar groter, zeker bij nerveuze honden.
 • Vaker uitlaten is zinvol.
 • Minder drinken geven is niet goed en kan bovendien gevaarlijk zijn.


Aromed DARMEN

Bij gasvorming, winderigheid en koliek.

Helaas komen maag- en darmproblemen dikwijls voor bij honden. Veel darmproblemen vinden hun oorsprong in een slechte vertering. Ook steeds wisselende structuur van de ontlasting kan te maken hebben met slechte vertering. Je weet vaak niet weet wat er aan de hand is en je wilt niet altijd maar gaan experimenteren met voeding en/of supplementen.

Eigenschappen:

Aromed DARMEN is ideaal om in te zetten bij maag/darm problemen als misselijk, overgeven, irritatie aan het slijmvlies, winderigheid, gasvorming, darmkrampen. Het laat ook een goede werking zien bij honden met nervositeit en angsten. Dit kan een ‘trigger’ zijn voor het ontstaan van ongemakken aan de maag en darmen.

 • vermindert opgeblazen gevoel en problemen met de spijsvertering
 • geeft goede ondersteuning aan het immuunsysteem en de spijsvertering
 • brengt de maag tot rust wanneer deze problemen geeft
 • helpt gasvorming, slijmvorming en krampjes te verminderen
 • stimuleert een goede vertering en de darmperistaltiek
 • geen vergelijkbaar product verkrijgbaar

Ingrediënten:

Jojoba Olie, Soja Olie, Jeneverbes olie, Venkel, Sinaasappel, Wilde Marjolein, Anijs, Pepermunt en Kamille.

Gebruik:

Met 5 tot 10 druppels de buik en eventueel maagstreek zachtjes masseren met rondgaande beweging met de klok mee. Dit kan 2 tot 4 maal per dag worden herhaald.

Tips:

 • Probeer rust te creëren tijdens het eten.
 • Gebruik bij onrustige honden eventueel in combinatie met 1 x per dag Aromed Blaas.